Moučník, dezert, vytvořil/a 3. středisko Zlín - Čmoud
název | množství na 2 porcí | poznámka |
---|---|---|
Mléko | 400 mililitry | |
Mouka - hladká | 200 gramy | |
Vejce slepičí | 2.0 kusy | |
Olej slunečnicový | - | Na smažení |
Sůl | - | Špetka |
1. Hladkou mouku zamícháme (ideálně metličkou) se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.
3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.