Cizrna na paprice

Hlavní jídlo, vytvořil/a Klára Ondříčková (Káďa)

suroviny

názevmnožství na 4 porcípoznámka
Voda450 mililitry
Cizrna - v nálevu350 gramy1 plechovka
smetana na vaření200 mililitry
Mouka - hladká50 gramy2 lžíce
Olej slunečnicový45 mililitry3 lžíce
Rajčata [kus]1.0 kusyoloupané
Mrkev [kus]1.0 kusy
Cibule [kus]1.0 kusy
Bujón - zeleninový-1/2 kostky
Sůl-
Koření - paprika sladká, mletá-1 lžíce

postup

Jak na to?

  • Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.
  • Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.
  • Do směsi vložte cizrnu a nechte společně prohřát.

Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem. 


https://www.countrylife.cz/cizrna-na-paprice

úkoly

recept nemá žádné úkoly