Hlavní jídlo, vytvořil/a 3. středisko Zlín - Čmoud
název | množství na 4 porcí | poznámka |
---|---|---|
Brambory | 1.5 kilogramy | |
Salám (gothaj nebo junior) | 600 gramy | |
Voda | 400 mililitry | |
Mouka - hladká | 200 gramy | |
Vejce slepičí | 2.0 kusy | |
Kečup | - | Podle chuti |
Hořčice - plnotučná | - | Podle chuti |
Olej slunečnicový | - | Na smažení |
Sůl | - | Přiměřeně |
Recept, který se nám už dlouho nedaří vyřadit z táborového jídelníčku, tábor se dělí na ty, kteří je milují a na ty, kteří je nenávidí.
Z mouky, vajec a vody umícháme ve velké míse těsto jako na palačinky. V případě potřeby přidáme mouku nebo přiředíme vodou. Přidáme špetku soli.
Salám nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, která následně namočíme do těstíčka a rovnou vkládáme na rozpálenou pánev s vrstvou oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s kečupem nebo hořčicí a vařenými bramborami. #3zlinfordawin