Polévka z červené čočky a kokosového mléka (Šalvěj - ověřeno!)

Polévka, vytvořil/a Jóža (7. oddíl Šalvěj Benešov)

suroviny

názevmnožství na 45 porcípoznámka
Kokosové mléko2.5 kilogramy
Krájená rajčata v plechovce2.5 kilogramy(1 plechovka)
Červená čočka500 gramy
Špenát čerstvý300 gramy
Quinoa černá250 gramy
Olej slunečnicový96 mililitry
Cibule [kus]7.2 kusy
Česnek [palice]0.9 kusy
Koriandr čerstvý-
Koření - koriandr-
Koření - římský kmín-
Zázvor-2 cm
Koření - kurkuma-

postup

1.

Ve středním hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibulku. Až bude měkká, přidejte koriandr, římský kmín, kurkumu a chilli, pokud ho používáte. Smažte minutu, až se rozvoní. Pak přidejte všechen česnek, promíchejte a ještě půl minuty restujte.

2.

Koření zalijte sekanými konzervovanými rajčaty, přidejte strouhaný zázvor, červenou čočku a 3 hrnky vody. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, výkon stáhněte a pomalu vařte přiklopené za občasného míchání přibližně 30 minut. Pokud by vám polévka připadala moc hustá, ještě podlijte, ale nezapomeňte na to, že budete přidávat ještě kokosové mléko.

3.

Když je luštěnina už měkká, polévku osolte podle chuti, přidejte špenát, také kokosové mléko. Promíchejte a ještě chvilku vařte, než zelenina zavadne. Polévku ochutnejte, případně ještě dochuťte a můžete servírovat.

úkoly

recept nemá žádné úkoly