Frankfurtská jemná polévka

Polévka, vytvořil/a Lázňa

snadné

suroviny

názevmnožství na 7 porcípoznámka
Mouka - hladká70 gramy
Sádlo30 gramy2 lžíce
párek5.0 kusynožiček
Koření - paprika sladká, mletá [čajové lžičky]3.0 čajové lžičky
Brambory [kus]3.0 kusy
Masox1.0 kusykostka
Cibule [kus]1.0 kusy
Česnek [stroužek]-
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

Na sádle restujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmažíme ji.

Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou, cca 1,5–2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.

Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření vložíme brambory do polévky a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.

Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut.

Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem a solí.

úkoly

recept nemá žádné úkoly