, vytvořil/a Lázňa
název | množství na 4 porcí | poznámka |
---|---|---|
smetana | 450 gramy | |
Maso - kuřecí, prsa | 450 gramy | 3 kusy |
rýže | 400 gramy | cca 100 na osobu |
Máslo | 45 gramy | |
Mouka - hladká | 7.0 gramy | |
Koření - kari | 1.0 čajové lžičky | |
Cibule [kus] | 1.0 kusy | |
Koření - bobkový list | - | |
Koření - hřebíček | - |
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky nebo nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme nebo nasekáme najemno. Připravenou cibuli mírně osmahneme. Přidáme nakrájené maso, trochu osolíme, přidáme kari koření a máslo, pečlivě promícháme. Vše mírně zaprášíme moukou a znovu krátce osmahneme. Kuřecí na kari zalijeme smetanou a podusíme doměkka. Nakonec můžeme dochutit citronovou šťávou.
Rýži připravíme podle návodu na obalu, můžeme při vaření dochutit bobkovým listem a hřebíčkem.