Hlavní jídlo, vytvořil/a Junák - 1. oddíl Koťata Nový Knín
název | množství na 30 porcí | poznámka |
---|---|---|
Vepřové maso - kýta | 3.8 kilogramy | |
Rýže | 2.0 kilogramy | |
Cibule | 750 gramy | |
Hořčice | 500 mililitry | |
Kmín mletý | - | Asi jedno balení, případně drcený |
Česnek [stroužek] | - | půl palice |
Mouka - hladká | - | |
Olej slunečnicový | - | |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - | mletý |
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme maso nakrájené na kostky. Chvíli smažíme a po chvíli přiklopíme a necháme dusit. Po vydušení podlijeme vodou, přidáme sůl, pepř a mletý kmín. Dusíme dále do změknutí masa, alespoň hodinu, čím více tím lépe. Přidáme česnek a hořčici a zahustíme moukou (potřeba ještě 10 min vařit).
Mezitím uvaříme rýži.
Pozn. Bezlepek - odebrat omáčku před zahuštěním
2022: Místo rýže bylo 6+ kg brambor. 8 dospělých a 21 dětí. Bylo 4kg masa a zbyly cca 2 porce.
2023: 22 dětí + 7 dospělých. 4.1kg masa a 3kg rýže. Rýže bylo fakt moc, recept upraven. Masa zbyly tak dvě porce.