Hlavní jídlo, vytvořil/a Junák - 1. oddíl Koťata Nový Knín
název | množství na 30 porcí | poznámka |
---|---|---|
Těstoviny - kolínka | 2.5 kilogramy | |
Cibule | 1000 gramy | |
Smetana - šlehačka | 750 gramy | |
Mouka - hladká | 75 gramy | |
Kuře (celé) | 3.9 kusy | |
Koření - bobkový list | - | |
Olej slunečnicový | - | |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - | |
Koření - paprika sladká, mletá | - |
Kuřata vaříme v osolené vodě s jednou rozkrájenou cibulí, celým pepřem a bobkovým listem. Do měkka uvařená kuřata vyndáme z vývaru (část schováme na polévku) a necháme je vystydnout.
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Opepříme, zasypeme sladkou paprikou a ještě trochu osmahneme, ale dáváme pozor, abychom papriku nepřipálili! Zalijeme vývarem, dusíme a přidáme maso obrané z kostí. Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě dalších minimálně 10 minut vaříme a mícháme! Na závěr přidáme smetanu.
Podáváme s těstovinami.
Pozn. bezlepkové těstoviny, omáčku dát stranou před zahuštěním