Hlavní jídlo, vytvořil/a Junák - 1. oddíl Koťata Nový Knín
| název | množství na 30 porcí | poznámka |
|---|---|---|
| Gnocchi | 6.0 kilogramy | |
| Sýr - eidam (tvrdý) | 1000 gramy | posypání |
| Rajčata konzerva | 1000 gramy | loupaná |
| Smetana na vaření | 250 mililitry | |
| Rajčata [kus] | 6.0 kusy | |
| Cibule [kus] | 5.1 kusy | |
| Špenát - protlak | 0.9 kusy | |
| Česnek [stroužek] | - | |
| Olej slunečnicový | - | |
| Sůl | - | |
| Koření - pepř černý | - |
Do pánve přidejte na olej cibuli a česnek. Cibuli lehce restujte, dokud nezesklovatí, ne dohněda: asi 5–7 minut.
Rajčata rozkrájejte a rozmačkejte, přidejte do pánve i se šťávou. Povařte a později přidejte najemno pokrájený špenát a rajčata z plechovky. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Duste asi 30–40 minut nebo dokud se omáčka nezahustí, občas promíchejte. Přilijte smetanu a sundejte z plamene.
Mezitím přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte “gnocchi”. Osolte a vařte, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Sceďte a přesypejte do omáčky.
Sypeme strouhaným sýrem.
Pozn. varianta bez lepku - bezlepkové těstoviny