Gnocchi s rajčatovou omáčkou a špenátem (LA)

Hlavní jídlo, vytvořil/a Junák - 1. oddíl Koťata Nový Knín

vegetariánské
snadné

suroviny

názevmnožství na 30 porcípoznámka
Gnocchi6.0 kilogramy
Sýr - eidam (tvrdý)1000 gramyposypání
Rajčata konzerva1000 gramyloupaná
Smetana na vaření250 mililitry
Rajčata [kus]6.0 kusy
Cibule [kus]5.1 kusy
Špenát - protlak0.9 kusy
Česnek [stroužek]-
Olej slunečnicový-
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

Do pánve přidejte na olej cibuli a česnek. Cibuli lehce restujte, dokud nezesklovatí, ne dohněda: asi 5–7 minut. 

Rajčata rozkrájejte a rozmačkejte, přidejte do pánve i se šťávou. Povařte a později přidejte najemno pokrájený špenát a rajčata z plechovky. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Duste asi 30–40 minut nebo dokud se omáčka nezahustí, občas promíchejte. Přilijte smetanu a sundejte z plamene. 

Mezitím přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte “gnocchi”. Osolte a vařte, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Sceďte a přesypejte do omáčky. 

Sypeme strouhaným sýrem.

Pozn. varianta bez lepku - bezlepkové těstoviny

úkoly

recept nemá žádné úkoly