Hlavní jídlo, vytvořil/a Klára Ondříčková (Káďa)
název | množství na 4 porcí | poznámka |
---|---|---|
zeleninový vývar | 500 mililitry | |
Kuskus | 280 gramy | |
Ředkvička | 120 gramy | svazek (=100-150g) |
Mrkev | 50 gramy | |
ghí | 1.0 polévkové lžíce | |
uzené tofu | 1.0 kusy | (1 balení = 180 g) |
Cuketa [kus] | 1.0 kusy | (1ks = 400g) |
Olej olivový | 1.0 polévkové lžíce | (1PL = 10 ml) |
bazalka | - | |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - |
Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem podle návodu na obalu a necháme stranou. Cuketu nakrájíme na kostičky, prosolíme a necháme chvíli v sítku vykapat. Mezitím si nakrájíme mrkev a ředkvičky na kolečka. V rozpálené pánvi rozpustíme olej a ghí (máslo) a chvíli na něm restujeme česnek, rozkřupnutý plochou stranou nože. Přihodíme kolečka mrkve, promícháme a restujeme na mírném plameni chvíli samotné, protože jsou nejtvrdší. Po nich přidáme cuketu, kterou předtím propláchneme tekoucí vodou od soli a osušíme. Nakonec na chvíli přihodíme kolečka ředkviček.
Hotovou zeleninu dochutíme solí a pepřem, promícháme s kuskusem a bylinkami. Nakonec opláchneme a osušíme tofu od nálevu, nakrájíme na kostky a chvíli v pánvi po zelenině necháme restovat. Přimícháme do kuskusu a posypeme bylinkami.