Jarní kuskus s uzeným tofu

Hlavní jídlo, vytvořil/a Klára Ondříčková (Káďa)

suroviny

názevmnožství na 4 porcípoznámka
zeleninový vývar500 mililitry
Kuskus280 gramy
Ředkvička120 gramysvazek (=100-150g)
Mrkev50 gramy
ghí1.0 polévkové lžíce
uzené tofu1.0 kusy(1 balení = 180 g)
Cuketa [kus]1.0 kusy(1ks = 400g)
Olej olivový1.0 polévkové lžíce(1PL = 10 ml)
bazalka-
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem podle návodu na obalu a necháme stranou. Cuketu nakrájíme na kostičky, prosolíme a necháme chvíli v sítku vykapat. Mezitím si nakrájíme mrkev a ředkvičky na kolečka. V rozpálené pánvi rozpustíme olej a ghí (máslo) a chvíli na něm restujeme česnek, rozkřupnutý plochou stranou nože. Přihodíme kolečka mrkve, promícháme a restujeme na mírném plameni chvíli samotné, protože jsou nejtvrdší. Po nich přidáme cuketu, kterou předtím propláchneme tekoucí vodou od soli a osušíme. Nakonec na chvíli přihodíme kolečka ředkviček.
Hotovou zeleninu dochutíme solí a pepřem, promícháme s kuskusem a bylinkami. Nakonec opláchneme a osušíme tofu od nálevu, nakrájíme na kostky a chvíli v pánvi po zelenině necháme restovat. Přimícháme do kuskusu a posypeme bylinkami.

https://karolinafour.cz/recepty/jarni-kuskus-s-uzenym-tofu/

úkoly

recept nemá žádné úkoly