postup
1 Vepřovou plec nakrájejte na kostky a osolte. Mrkev oloupejte a nakrájejte na silnější plátky nebo na špalíčky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2 V kastrolu rozehřejte máslo a olej. Přidejte cibuli, osolte a pomalu orestujte dozlatova (dejte tomu alespoň 15 minut).
3 Přidejte vepřovou plec a promíchejete. Restujte maso dále společně s cibulí. Nechte maso pustit šťávu a tu nechte vypéct na tuk. Zaprašte moukou, přidejte kmín a zalijte vývarem.
4 Na nízkém pplameni postupně přiveďte k mírnému varu. Přidejte mrkev a společně poduste do změknutí (alespoň hodinu). V průběhu občas zkontrolujte a podle potřeby přidejte trochu vody navíc.
https://recepty.cuketka.cz/veprove-v-mrkvi/
(Alternativa - místo masa nebo jeho části použijte vařenou cizrnu.)