Vepřový guláš

Hlavní jídlo, vytvořil/a Tomáš Wolt

suroviny

názevmnožství na 4 porcípoznámka
Houskový knedlík600 gramy
Vepřová plec - bez kosti600 gramy
Sádlo100 gramy
Mouka - hladká50 gramy
Česnek [stroužek]2.0 stroužek
Cibule [kus]2.0 kusy
Sůl-
Koření - pepř černý-
Koření - paprika sladká, mletá-
Koření - majoránka, sušená-
Koření - kmín-

postup

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek. Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

úkoly

recept nemá žádné úkoly