Hlavní jídlo, vytvořil/a Monika Šmídová (Opi)
název | množství na 19 porcí | poznámka |
---|---|---|
rajčata | 1.5 kilogramy | |
Kuskus | 1.1 kilogramy | |
Cizrna - v nálevu | 950 gramy | scedit |
Koření - tymián | 56 gramy | |
Koření - římský kmín | 56 gramy | |
Olej olivový | 40 polévkové lžíce | dá se nahradit jakýmkoliv neutrálním olejem - spíše měřme podle potřeby |
červená cibule | 5.0 kusy | |
Okurka [kus] | 4.0 kusy | |
Citrony [kus] | 2.0 kusy | |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - |
1. Rajčata, cibuli (nadrobno) a okurku nakrájíme.
2. Do hrnce dáme olej a cibuli a necháme ji změknout, pak přidáme tymián, sůl a kmín. Po cca 2 minutkách přidejte rajčata a nechte změknout a trochu podusit. Přihoďte i sceděnou cizrnu a ochuťte citrónovou šťávou (i kůrou, solí, pepřem a olejem).
3. Podáváme s kuskusem a okurkou (za studena i tepla)