Dhal z červené čočky

Polévka, vytvořil/a Arnoštka

vegetariánské
veganské
bez laktózy

suroviny

názevmnožství na 30 porcípoznámka
Červená čočka3.0 kilogramy
Mrkev2.5 kilogramy
Rajčata1.7 kilogramy
Cibule600 gramy
sýr gouda500 gramy
protlak300 gramy
Slunečnicová semínka300 gramy
Máslo100 gramy
Česnek [palice]1.7 kusy
Chléb [bochník]1.5 kusy
Zázvor0.8 kusy
Sůl-
Koření - skořice mletá-
Olej slunečnicový-
Koření - římský kmín-
Koření - kurkuma-
Koření - kmín-
Celer řapíkatý-1 svazek
Shiitake prach-

postup

Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji

Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek,koření, ještě asi 2 minuty nechat opékat.

Přidat nahrubo nastrouhanou mrkev, zprudka opéct 1 minutu.

Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, přidáme nakrájený celer, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.

Na konci dochutíme solí a posypeme semínky.

Chleba zapečeme s máslem, storuhaným sýrem a lehce posypaným kořením.

úkoly

recept nemá žádné úkoly