Rajská omáčka se skoromasovými koulemi (oprava)

Hlavní jídlo, vytvořil/a Ondřej Štafa

suroviny

názevmnožství na 50 porcípoznámka
pasírovaná rajčata 2.0 kilogramy
mleté maso mix2.0 kilogramy
mouka hladká1.5 kilogramy
rajčatový protlak1.4 kilogramy
strouhanka800 gramy
cukr řepný, bílý750 gramy
olej slunečnicový750 mililitry
sójový granulát750 gramy
cibule700 gramy
citron250 gramy
bujón - zeleninový120 gramy
ocet100 mililitry
perník na strouhání100 gramy
masox 66 gramy
vejce slepičí13 kusy
houskový knedlík10 kusy
pyramidy na rajskou2.5 kusy
pepř černý-
skořice mletá-
bobkový list-
sůl-

postup

1) Smíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Vytvarujte kuličky a pečte v troubě.
2) Na jemno nakrájenou cibuli s kořením zpěňte na másle. Přisypte cukr a nechte zkaramelizovat.
3) Přilijte protlak, krátce restujte a přidejte rajčata. Zalijte vývarem, osolte a vařte.
4) Po asi 10 minutách přidejte perník a vařte do zhoustnutí. Vytáhněte koření. (Promixujte.)
5) Omáčku dochuťte skořicí, cukrem, solí a octem.

úkoly

recept nemá žádné úkoly