Hrachová

Polévka, vytvořil/a Ondřej Štafa

suroviny

názevmnožství na 60 porcípoznámka
Hrách2.0 kilogramyžlutý, půlený
Mléko1.0 litry
Uzenina500 gramy
smetana na vaření500 mililitry
Cibule500 gramy
Brambory400 gramy
Mrkev400 gramy
Celer bulvový300 gramymůže být část z toho petržel
Česnek [palice]1.8 kusy
koření - petržel-
koření - libeček-
Koření - pepř černý-

postup

  1. Nakrájet zeleninu na kostky, cibulku na jemno, 1/2 česneku na plátky, zbytek česneku utřít
  2. Osmažit cibulku, přidat česnek na plátky, mrkev a celer opéct, zalít vodou
  3. Přidat 1/2 hrachu, vařit dokud hrách nezměkne
  4. Poté přidat brambory, uzeninu a druhou polovinu hrachu - vařit do změknutí všeho - 1. část hrachu by se měla úplně rozvařit a polévku tak zahustit do krémova. 2. část zůstane hrachem.
  5. Dochutit solí, pepřem a bylinkami, zalít mlékem a smetanou. 

úkoly

recept nemá žádné úkoly