Kotlíkový guláš

, vytvořil/a Ondřej Švestka (Švestka)

pokročilé

suroviny

názevmnožství na 65 porcípoznámka
Voda20 litry
Brambory3.8 kilogramy
kabanos3.2 kilogramy
Cibule3.2 kilogramy
Olej slunečnicový325 mililitry
Koření - paprika sladká, mletá32 gramy
Koření gulášové27 gramy
paprika pálivá mlétá11 gramy
Koření - majoránka, sušená11 gramy
Koření - kmín11 gramy
Chléb [bochník]4.6 kusy
Česnek [palice]3.3 kusy
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme je k cibulce a pár minut restujeme. Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme vodou, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor. Guláš zahustíme.

úkoly

recept nemá žádné úkoly