Bramborový salát

Hlavní jídlo, vytvořil/a Jan Peterka

vegetariánské
snadné

suroviny

názevmnožství na 4 porcípoznámka
Salátové brambory600 gramy
Mrkev200 gramy
Majonéza4.0 polévkové lžíce
Vejce2.0 kusynatvrdo
Nakládané okurky2.0 kusy
Hořčice - kremžská1.0 polévkové lžíce
Cibule [kus]1.0 kusy
Lák z okurek-
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

Brambory pořádně umyjte a dejte do hrnce se studenou vodou. Dobře osolte, přiveďte k varu a vařte asi 20 až 25 minut do změknutí.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte oloupanou zeleninu a povařte asi 5 až 7 minut.

Uvařené brambory i zeleninu sceďte a nechte chvíli vychladnout. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (asi 1 x 1 cm). Uvařenou zeleninu můžete nakrájet ještě o fous jemněji. Vejce a okurky nakrájejte nadrobno.

Do mísy dejte brambory, zeleninu, okurky, vejce a cibulku. Přidejte majonézu, hořčici a zastříkněte trochou láku z okurek. Osolte, opepřete a velmi opatrně promíchejte, aby se brambory nepolámaly. Zakryjte fólií, dejte do lednice a nechte odležet.

úkoly

recept nemá žádné úkoly