Hlavní jídlo, vytvořil/a Jan Peterka
název | množství na 4 porcí | poznámka |
---|---|---|
Salátové brambory | 600 gramy | |
Mrkev | 200 gramy | |
Majonéza | 4.0 polévkové lžíce | |
Vejce | 2.0 kusy | natvrdo |
Nakládané okurky | 2.0 kusy | |
Hořčice - kremžská | 1.0 polévkové lžíce | |
Cibule [kus] | 1.0 kusy | |
Lák z okurek | - | |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - |
Brambory pořádně umyjte a dejte do hrnce se studenou vodou. Dobře osolte, přiveďte k varu a vařte asi 20 až 25 minut do změknutí.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte oloupanou zeleninu a povařte asi 5 až 7 minut.
Uvařené brambory i zeleninu sceďte a nechte chvíli vychladnout. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (asi 1 x 1 cm). Uvařenou zeleninu můžete nakrájet ještě o fous jemněji. Vejce a okurky nakrájejte nadrobno.
Do mísy dejte brambory, zeleninu, okurky, vejce a cibulku. Přidejte majonézu, hořčici a zastříkněte trochou láku z okurek. Osolte, opepřete a velmi opatrně promíchejte, aby se brambory nepolámaly. Zakryjte fólií, dejte do lednice a nechte odležet.