Řepové burgry

Hlavní jídlo, vytvořil/a Ondřej Štafa

vegetariánské
obtížné

suroviny

názevmnožství na 50 porcípoznámka
Řepa červená5.8 kilogramy
Ovesné vločky3.0 kilogramy
Olej slunečnicový2.5 litry
Cibule červená2.5 kilogramy
Sýr - Eidam 45%1.8 kilogramy
Fazole červené - suché1.2 kilogramy
Salát hlávkový1.0 kilogramy
Nakládané okurky500 gramy
Balzamikový ocet375 mililitry
Cukr řepný, bílý250 gramy
Hamburgerové housky100 kusy
Vejce slepičí17 kusy
Koření - tymián10 gramy
Česnek [palice]4.0 kusy
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

1. Oloupanou syrovou řepu nastrouhat najemno a vymačkat z ní tekutinu.
2. Přidat vajíčka, vločky, česnek, tymián, nasekanou petržel, sůl, pepř. Promíchat.
3. Nechat 20 minut odležet, aby vločky nasákly.
4. Mezitím udělat karamelizovanou cibulku. Najemno nakrájenou cibuli pomalu opékat na oleji. Po 15 minutách přidat cukr, a nechat rozpustit. Přidat balzamikový ocet, osolit, opepřit. Dalších 5 minut vařit, dokud není cibule měkká a hmota hustá.
5. Z řepové hmoty udělat placky a smažit na oleji dozlatova.

úkoly

názevpopisdní před vařením
Popsat inspekci cestu na tábořiště
4 dny
Spálit pečeni
3 dny
Napařit hambáky
2 dny
AURORA BOREALIS???
Seymoure, hoří nám dům!
1 den