Špagety se sojovou boloňskou

Hlavní jídlo, vytvořil/a Ondřej Štafa

vegetariánské
pokročilé

suroviny

názevmnožství na 60 porcípoznámka
Špagety4.6 kilogramy
Cibule3.0 kilogramy
Mrkev2.0 kilogramy
Sójový granulát1.2 kilogramy
Celer řapíkatý1.2 kilogramy
Sýr - Eidam 45%1.1 kilogramy
Rajčatový protlak500 gramy
Oregano150 gramy
Masox100 gramy
Olej olivový30 polévkové lžíce
Rajčata krájená v plechovce15 kusy
Česnek [palice]4.8 kusy
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

1. Granulát uvaříme v osolené a masoxové vodě a zcedíme.
2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme.
3. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přihodíme mrkev s celerem a nakonec granulát a protlak. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčaty.
4. Podlijeme vodou a vaříme 20 minut pod pokličkou.
5. Omáčku zredukujeme, přidáme oregano, dosolíme, dopepříme, bratře Petře.

úkoly

recept nemá žádné úkoly