Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky
název | množství na 4 porcí | poznámka |
---|---|---|
Kuskus | 280 gramy | |
Rajčata | 250 gramy | cherry |
Cizrna - suchá | 100 gramy | |
sýr feta | 75 gramy | |
Olej olivový | 5.0 polévkové lžíce | |
Koření - oregano | 1.0 čajové lžičky | |
Okurka [kus] | 1.0 kusy | |
Citrony [kus] | 1.0 kusy | |
Cibule červená [kus] | 1.0 kusy | |
Olivy černé [balení] | 1.0 kusy | |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - |
Cizrnu uvařte doměkka.
Do menšího hrnce si dejte kuskus, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli, oregano a promíchejte vidličkou tak, aby se pěkně obalilo každé zrnko. Tuto směs zalijte horkým nebo teplým vývarem či vodou, přiklopte pokličkou a nechte nabobtnat. Po 5 - 10ti minutách v závislosti na teplotě vody bude kuskus už měkký na skus a tedy hotový a připravený k dalšímu postupu. Mezitím si připravte do salátové mísy všechny zbývající ingredience (zeleninu i sýr nakrájet na kostičky). Hotový kuskus načechrejte vidličkou a přidejte do mísy. Vše lehce promíchejte, na vrch přidejte čerstvé oregano na ozdobu a salát můžete servírovat takto vlažný nebo i vychlazený.