Řecký kuskus salát

Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky

vegetariánské
snadné

suroviny

názevmnožství na 4 porcípoznámka
Kuskus280 gramy
Rajčata250 gramycherry
Cizrna - suchá100 gramy
sýr feta75 gramy
Olej olivový5.0 polévkové lžíce
Koření - oregano1.0 čajové lžičky
Okurka [kus]1.0 kusy
Citrony [kus]1.0 kusy
Cibule červená [kus]1.0 kusy
Olivy černé [balení]1.0 kusy
Sůl-
Koření - pepř černý-

postup

Cizrnu uvařte doměkka.

Do menšího hrnce si dejte kuskus, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli, oregano a promíchejte vidličkou tak, aby se pěkně obalilo každé zrnko. Tuto směs zalijte horkým nebo teplým vývarem či vodou, přiklopte pokličkou a nechte nabobtnat. Po 5 - 10ti minutách v závislosti na teplotě vody bude kuskus už měkký na skus a tedy hotový a připravený k dalšímu postupu. Mezitím si připravte do salátové mísy všechny zbývající ingredience (zeleninu i sýr nakrájet na kostičky). Hotový kuskus načechrejte vidličkou a přidejte do mísy. Vše lehce promíchejte, na vrch přidejte čerstvé oregano na ozdobu a salát můžete servírovat takto vlažný nebo i vychlazený.

úkoly

recept nemá žádné úkoly