hot carrot dog

Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky

vegetariánské
veganské
bez laktózy

suroviny

názevmnožství na 4 porcípoznámka
bílý vinný ocet50 mililitryna marinádu
Sójová omáčka50 mililitryna marinádu
Mrkev [kus]4.0 kusyo rozměrech párku
Rohlík [kus]4.0 kusyideálně podlouhlá houska
Koření - paprika uzená2.0 gramyna marinádu
Česnek [stroužek]2.0 stroužekna marinádu
nakládané okurky [sklenice]1.0 kusy
Ocet balsamikový1.0 polévkové lžícena karamelizovanou cibulku
Cibule [kus]1.0 kusyna karamelizovanou cibulku
Hořčice - plnotučná1.0 polévkové lžícena marinádu
Cukr třtinový1.0 polévkové lžícena karamelizovanou cibulku
Koření - pepř černý-na marinádu

postup

Mrkev min den dopředu oloupeme a dáme vařit na 8-10 minut (mrkve musí být měkké ale nesmí se rozpadat).

Na marinádu smícháme všechny ingredience a vložíme do ní mrkve a dolijeme slunečnicovým olejem tak, aby byly mrkve ponořené. Mrkve v marinádě dáme do lednice a na druhý den je už můžeme používat. V marinádě (dobře ponořené) nám vydrží týden.

Mrkve dáme na 10 minut opéct do trouby (na grilovací režim, pořádně přiložit). Housky rozřízneme a můžeme také ještě opéct (rozřízlé plochy potřeme olejem). Jednu stranu housky potřeme hořčicovým dipem a druhou křenovou sojanézou.

Dovnitř dáme plátky okurky, karamelizovanou cibulku, grilovanou mrkev a přimáčkneme strany housky k sobě.

Vykukující mrkev ještě po celé délce polijeme hořčičným dipem a kečupem.

Karamelizovaná cibulka:

Cibuli nakrájíme na proužky a dáme ji smažit na pánev na olej. Jakmile je cibulka dozlatova, zasypeme ji lžící cukru, ten necháme rozpustit a smažíme ještě několik minut. Pak přidáme lžíci balsamika a cibulku sundáme z plotny a necháme vychladnout.

úkoly

názevpopisdní před vařením
namarinovat mrkev
Mrkev min den dopředu oloupeme a dáme vařit na 8-10 minut (mrkve musí být měkké ale nesmí se rozpadat). Na marinádu smícháme všechny ingredience a vložíme do ní mrkve a dolijeme slunečnicovým olejem tak, aby byly mrkve ponořené.
1 den