Vezmeš brambory a umyješ je, polozis je na pečící papír, popícháš je trochu vydličkou a pomažeš olejem (ideálně olivovým) a posypeš solí a pepřem.
Troubu zapneš na 220 a dáš tam pect brambory na 45-60 minut podle velikosti.
Připravíš si přísady nahoru:
Nakrájíš na proužky slaninu a dáš pomalu smažit na nižší plamen (stejně nemáš hodinu co dělat).
Nastrouháš tvrdý sýr dle tvého výběru.
Nakrájíš jarní cibulku na kolečka.
Dáš si do misky zakysanou smetanu a podle chuti přidáš pepř a sůl (můžeš i jiné koření nebo třeba rozmačkaný česnek).
Když jsou brambory upečené (prý se dá poznat vidličkou), tak je vytahnes a podélně nakrojíš a případně trošku pootevřeš ještě vidličkou. Můžeš plnit rovnou nebo až trochu vychladnou.
NEBO https://www.instagram.com/reel/C3cqqagtLii/?utm_source=ig_web_copy_link