Žemlovka

Hlavní jídlo, vytvořil/a neuvedeno

vegetariánské
snadné

suroviny

názevmnožství na 25 porcípoznámka
Mléko4.0 litry
Tvaroh plnotučný500 gramyVolitelné. Lze i polotučný.
Cukr řepný, bílý200 gramySpodní hranice, podle kyselosti jablek
Vejce slepičí15 kusyVelikosti M, je možné i mírně snížit množství
Jablka15 kusyPodle velikosti, klidně více.
Toustový chleba4.0 kusy
Koření - skořice mletá-Podle chuti, lze na toto množství celý pytlík

postup

Ve velké nádobě namočíme roztrhaný toustový chléb ve směsi mléka, vajec, poloviny skořice a přibližně dvou třetin cukru. 
V mezičase nastrouháme jablka, postačí i poměrně nahrubo. Do jablek přidáme zbytek cukru a skořice. 
Prokládáme vrstvy "Těsta" a jablek, podle chuti přidáme vrstvu tvarohu. Spodní a svrchní vrstva by měla být těsto, mimo to záleží jak nám materiál přijde pod ruku.
Pečeme na 180 - 200 C° 30 - 45 min, vrchní strana Žemlovky by měla zhnědnout na vyvýšených místech do barvy chlebové kůrky.

úkoly

recept nemá žádné úkoly