Ovesná kaše s mlékem (Ii)

Snídaňové, vytvořil/a Irena Marková Ii

suroviny

názevmnožství na 30 porcípoznámka
Mléko8.0 litry
Ovesné vločky2.5 kilogramy
Cukr řepný, bílý1000 gramy
Mandle sekané (plátky)350 gramy
Rozinky300 gramy
Kompot30 kusy
Koření - skořice mletá6.0 gramy

postup

Večer: Necháme vločky naložit v mléce aby všechny byli ponořené + 1cm navíc mléka

Postup:

Ráno popřípadě dolijeme mléko podle potřeby a necháme vařit. Během stálého míchání budou vločky tuhnout. Odebíráme z plotny když kaše bude odpadat z vařečky nebo chvíli před abych z toho neměli úplně pevnou hmotu.

Servírujeme s cukrem a skořicí, rozinky, další sušené ovoce nebo kompoty (švestky, meruňky)


Další suroviny: 

sušené ovoce, skořice, cukr moučka

úkoly

názevpopisdní před vařením
Namočit
Večer před necháme namočit vločky v mléce
1 den