Snídaňové, vytvořil/a Irena Marková Ii
| název | množství na 30 porcí | poznámka |
|---|---|---|
| Mléko | 8.0 litry | |
| Ovesné vločky | 2.5 kilogramy | |
| Cukr řepný, bílý | 1000 gramy | |
| Mandle sekané (plátky) | 350 gramy | |
| Rozinky | 300 gramy | |
| Kompot | 30 kusy | |
| Koření - skořice mletá | 6.0 gramy |
Večer: Necháme vločky naložit v mléce aby všechny byli ponořené + 1cm navíc mléka
Postup:
Ráno popřípadě dolijeme mléko podle potřeby a necháme vařit. Během stálého míchání budou vločky tuhnout. Odebíráme z plotny když kaše bude odpadat z vařečky nebo chvíli před abych z toho neměli úplně pevnou hmotu.
Servírujeme s cukrem a skořicí, rozinky, další sušené ovoce nebo kompoty (švestky, meruňky)
Další suroviny:
sušené ovoce, skořice, cukr moučka