Hlavní jídlo, vytvořil/a Irena Marková Ii
| název | množství na 4 porcí | poznámka |
|---|---|---|
| zeleninový vývar | 500 mililitry | |
| Kuskus | 280 gramy | |
| Uzené tofu | 200 gramy | |
| Ředkvička | 120 gramy | |
| Máslo | 50 gramy | |
| Mrkev | 50 gramy | |
| bazalka | 4.0 gramy | |
| Koření - pepř černý | 2.0 gramy | |
| Cuketa [kus] | 1.0 kusy | |
| Olej olivový | 1.0 polévkové lžíce | |
| Sůl | - |
Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem podle návodu na obalu a necháme stranou. Cuketu nakrájíme na kostičky, prosolíme a necháme chvíli v sítku vykapat. Mezitím si nakrájíme mrkev a ředkvičky na kolečka. V rozpálené pánvi rozpustíme olej a ghí (máslo) a chvíli na něm restujeme česnek, rozkřupnutý plochou stranou nože. Přihodíme kolečka mrkve, promícháme a restujeme na mírném plameni chvíli samotné, protože jsou nejtvrdší. Po nich přidáme cuketu, kterou předtím propláchneme tekoucí vodou od soli a osušíme. Nakonec na chvíli přihodíme kolečka ředkviček.
Hotovou zeleninu dochutíme solí a pepřem, promícháme s kuskusem a bylinkami. Nakonec opláchneme a osušíme tofu od nálevu, nakrájíme na kostky a chvíli v pánvi po zelenině necháme restovat. Přimícháme do kuskusu a posypeme bylinkami.