Cizrna na paprice (Ii)

Hlavní jídlo, vytvořil/a Irena Marková Ii

suroviny

názevmnožství na 10 porcípoznámka
Cizrna - v nálevu1.0 kilogramy400g i s nálevem, pevného podílu bývá tak 240g
knedlík houskový600 gramy
smetana na vaření400 mililitry
Olej slunečnicový100 mililitry
Mouka - hladká50 gramy
Koření - paprika sladká, mletá5.0 gramy
Paprika červená [kus]2.0 kusy
Mrkev [kus]2.0 kusy
Cibule [kus]1.0 kusy
Sůl-

postup

Jak na to?

  • Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.
  • Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.
  • Do směsi vložte cizrnu a nechte společně prohřát.

Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem. 


https://www.countrylife.cz/cizrna-na-paprice

úkoly

recept nemá žádné úkoly