Boloňské špagety (kopie) (Ii)

Hlavní jídlo, vytvořil/a Irena Marková Ii

suroviny

názevmnožství na 10 porcípoznámka
Těstoviny - špagety nebo vrtulky1.5 kilogramy
Maso - hovězí mleté1.0 kilogramy
Sýr - Eidam 30%250 gramy
Olej slunečnicový150 mililitry
Mouka - hladká50 gramy
Paprika mletá5.0 gramy
Bazalka5.0 gramy
Oregano5.0 gramy
česnek granulovaný5.0 gramy
Rajčatový protlak5.0 kusy
Cibule [kus]3.0 kusy
Bujón - hovězí2.0 kusy
Kečup1.0 kusy
Voda-

postup

Na oleji orestujeme mleté maso. Jakmile se trochu zatáhne, přidáme předem orestovanou cibulku a posypeme povrch paprikou. Promícháme důkladně s olejem a přidáme česnek. Na maso vyklopíme rajčatový protlak a promícháme. V troše teplé vody si rozmícháme hovězí bujón a nalijeme ho na maso s protlakem. Důkladně zamícháme, a přidáme koření podle chuti. Omáčku potom zahustíme kečupem a pokud je i tak stále řídká, přidáme mouku, kterou sypeme postupně do omáčky. (protože je omáčka řídká, nemusíme mouku rozmíchávat napřed ve vodě). Mezi tím si uvaříme špagety (na tábory doporučuji spíše vrtulky), které nesmíme zapomenout osolit a prolít olejem (aby se neslepily). Hotové jídlo můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem.

úkoly

recept nemá žádné úkoly