Rilletes

Pomazánka, vytvořil/a Orl¡k

suroviny

názevmnožství na 8 porcípoznámka
Maso - vepřové2.0 kilogramypřevaha krkovice/plece, část bůček
Maso - hřbetní sádlo1.0 kilogramy
Víno bílé200 mililitry
Koření - bobkový list10 kusyplus další voňavé věci (tymián, a jiné, co louka dá)
Chléb [bochník]1.0 kusy

postup

Velmi pomalé vaření, nejlépe aby to samo bublalo na kraji večerního ohně až do rána. Sádlo nakrájet na kostky 2cm, maso na o kousek větší kostky. Kůži z bůčku nechat v celku. V litině vyškvařit sádlo, přidat maso, víno, sůl, pepř, vonné byliny. Napřed nechat vařit odkryté, pak dlouho (3h) dusit pod poklicí, občas zamíchat. Pak bez poklice zvolna odvařit vodu (2h). Silným promícháním se roztrhá maso na pomazánku. Možno sežrat za tepla. Po vychladnutí namazatelné na chleba.

úkoly

recept nemá žádné úkoly