Kotlovina

Hlavní jídlo, vytvořil/a Orl¡k

suroviny

názevmnožství na 8 porcípoznámka
Maso - vepřové1.6 kilogramySměs, může být koleno, krkovice, kýta. I jiná masa nebo klobásy
Brambory1.0 kilogramy
Rajčata1.0 kilogramy
Cibule1.0 kilogramy
Mrkev800 gramy
Žampiony500 gramy
Sádlo80 gramy
Paprika červená [kus]4.0 kusy
Chléb [bochník]1.0 kusy
Česnek [palice]1.0 kusy

postup

Kotlovina je srbské/chorvatské jídlo, vpodstatě "guláš" či hustá polévka se spoustou zeleniny. Maso nakrájet na kusy a nakořenit (sůl, pepř, česnek, olej, červené víno), nechat v chladu odležet (není nutné). Možno využít i maso po grilovačce, syrové či upečené. Nakrájet zeleninu, cibuli na plátky, mrkev na kolečka, papriku a rajčata na kousky, žampiony přepůlit, brambory na kousky. Opéct maso na sádle, dát stranou. Na sádlo přidávat postupně cibuli, až změkne, tak mrkev, po chvíli paprika. Až vše změkne, přidat rajčata (celkem max 20 minut). Přidat vodu (vývar, červené víno), brambory, vrátit maso, zvolna vařit do měkka.

úkoly

recept nemá žádné úkoly