postup
Oškrábeme si brambory a dáme vařit. Podle chuti osolíme a přidáme trochu kmínu.
Kuřecí prsa dobře očistíme a nakrájíme. Okořeníme je podle chuti - např. grilovacím kořením nebo kořením na čínu.
Nahřejeme si pánev se lžící oleje. Na rozehřátý olej vložíme připravené porce masa a opečeme je z jedné strany, pak i z druhé strany.
Okurku oloupeme nebo řádně omyjeme a necháme se slupkou. Nastrouháme ji na hrubém nebo plátkovém struhadle do misky, trošku posolíme a necháme cca 3 minuty pustit vudu. Nenecháváme posolenou stát dlouho,jinak nám ,,povadne,, a nebude chroupat.
Mezitím si připravíme sladkokyselý nálev:ve studené vodě (cca-3dl) si rozmícháme cukr (cca-2 lžíce) a dle chuti okyselíme. Nálev pak nalijeme k okurkám a promícháme. Můžeme opepřit. Podáváme vychlazené například k hotovým jídlům.
Množství nálevu záleží na každém z nás, někdo má raději řidší někdo více hustý salát.