postup
Rozpálíme olej, cibuli nasekáme najemno. Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky. Zpěníme cibulku a na ni vložíme nakrájené maso. Krátce zarestujeme a poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podlijeme vodou nebo vývarem (Bujónem rozpuštěným ve vodě) (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by). Osolíme, opepříme, aby maso mělo chuť. Dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Dokončíme omáčku tak, že do ní (výpeku) nalijeme asi polovinu smetany, dolijeme vodou do potřebného množství omáčky a přivedeme k varu. Ve zbytku smetany rozšleháme hladkou mouku a vlijeme do vroucí omáčky, metličkou rozšleháme, aby se neutvořily hrudky. Krátce povaříme, aby se ztratila chuť mouky a do omáčky vrátíme maso. Dosolíme, opepříme. Mezi tím uvaříme těstoviny, které osolíme.