Boloňské špagety

Hlavní jídlo, vytvořil/a Luke - 14ka

suroviny

názevmnožství na 20 porcípoznámka
Těstoviny - špagety nebo vrtulky5.0 kilogramyNa táboře doporučuji radši vrtulky
Maso - hovězí mleté3.0 kilogramyLze použít i vepřové, nebo mix
Sýr - Eidam 30%500 gramy
Rajčatový protlak10 kusykus = 150g
Cibule [kus]5.0 kusy
Bujón - hovězí4.0 kusyKus je myšlen jako kostička
Kečup2.0 kusyNa zahuštění a dochucení
Koření - bazalka mletá-
Koření - oregano-
Koření - paprika pálivá, mletá-Lze použít chilli mleté
Voda-Na rozmíchání bujónu - minimální množství (aby to zas neplavalo)
Mouka - hladká-Na případné zahuštění
Olej slunečnicový-Na osmažení masa (flaška stačí)
Koření - paprika sladká, mletá-Tak, aby maso bylo zasypáno po povrchu
Česnek [palice]-Množství podle chuti

postup

Na oleji orestujeme mleté maso. Jakmile se trochu zatáhne, přidáme předem orestovanou cibulku a posypeme povrch paprikou. Promícháme důkladně s olejem a přidáme česnek. Na maso vyklopíme rajčatový protlak a promícháme. V troše teplé vody si rozmícháme hovězí bujón a nalijeme ho na maso s protlakem. Důkladně zamícháme, a přidáme koření podle chuti. Omáčku potom zahustíme kečupem a pokud je i tak stále řídká, přidáme mouku, kterou sypeme postupně do omáčky. (protože je omáčka řídká, nemusíme mouku rozmíchávat napřed ve vodě). Mezi tím si uvaříme špagety (na tábory doporučuji spíše vrtulky), které nesmíme zapomenout osolit a prolít olejem (aby se neslepily). Hotové jídlo můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem.

úkoly

recept nemá žádné úkoly