Bramborový guláš

Hlavní jídlo, vytvořil/a Luke - 14ka

suroviny

názevmnožství na 20 porcípoznámka
Voda6.0 litry
Brambory3.5 kilogramy
Klobása/točený salám/špekáček10 kusyPodle chuti (na 20 porcí cca 10 ks)
Česnek [stroužek]10 stroužek
Brambory [kus]8.0 kusyNa zahuštění místo mouky
Cibule [kus]5.0 kusyVelké
Koření - paprika pálivá, mletá-2,5 lžičky na 20 porcí
Chléb [bochník]-Podle velikosti a počtu porcí
Olej slunečnicový-cca 8 lžic na 20 porcí
Sůl-
Koření - pepř černý-
Koření - paprika sladká, mletá-7,5 lžičky na 20 porcí
Koření - majoránka, sušená-
Koření - kmín-

postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme ji k cibulce a pár minut restujeme. Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme vodou, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor. Guláš zahustíme najemno nastrouhanými bramborami a vaříme do většinového rozvaření nastrouhaných brambor (Můžeme je přidat zároveň s bramborami na kostičky). Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

úkoly

recept nemá žádné úkoly