Rizoto z vepřového (hovězího či kuřecího) masa

Hlavní jídlo, vytvořil/a neuvedeno

suroviny

názevmnožství na 10 porcípoznámka
Voda1.2 litry
Maso1.0 kilogramy
Rýže800 gramy
Cibule300 gramy
Paprika - nakládaná100 gramy
kukuřice nakládaná100 gramy
Hrášek 100 gramy
Mouka - hladká100 gramy
Okurka kyselá10 kusy
Sůl3.0 polévkové lžíce
Koření - pepř černý3.0 gramy

postup

Cibuli nakrájíme najemno → do hrnce přiměřené velikosti podle počtu strávníků dáme olej → necháme rozehřát → přidáme  najemno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova  → přidáme propláchnutou rýži → osolíme a promícháme → přidáme pomalu vodu  nemícháme → a dáme dusit pod pokličku → dusíme dle druhu rýže 20 – 30 minut. Nemíchat, jinak se rýže připálí.

Maso nakrájíme na menší kousky →  Cibuli nakrájíme najemno → do kastrolu přiměřené velikosti podle počtu strávníků dáme olej → necháme rozehřát → přidáme  cibuli a necháme zrůžovět → přidáme nakrájené a osolené maso  →  orestujeme  → můžeme přidat mletou papriku → přidáme vodu a dáme dusit ( můžeme i do trouby ) → po změknutí přidáme hrášek,  kukuřici a papriku a necháme projít varem → promícháme s dušenou rýží a podáváme sypané sýrem. 

úkoly

recept nemá žádné úkoly