Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky
název | množství na 36 porcí | poznámka |
---|---|---|
Červená čočka | 2.0 kilogramy | (pokud chceš vaření urychlit, je na směs do tortily super i konzervovaná cizrna, která už se nemusí nijak namáčet ani předvařovat) |
Rajčatový protlak | 500 gramy | |
Paprika bílá | 500 gramy | |
Tofu | 500 gramy | |
Tortila | 54 kusy | |
Ledový salát [kus] | 4.0 kusy | |
Cibule červená [kus] | 4.0 kusy | |
Česnek [palice] | 1.0 kusy | |
jogurt bílý velký 1kg | 0.5 kusy | |
Koření - provensálské | - | |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - |
Nakrájej cibuli, papriku a balkánský sýr. Nejdřív trochu orestuj cibuli a pak k ní přidej papriku a balkánský sýr nebo tofu. Opepři, osol, přidej provensálské koření. Chvíli restuj, zalij trochou vody, přidej rajčatový protlak a promíchej. Do směsi nasyp červenou čočku a vyčkej, než čočka změkne tak akorát na skus. Podle potřeby můžeš přilívat vodu – záleží,jakou bude mít čočka zrovna žízeň. Směs by neměla být úplně „vodová“,aby pak nezdrhala pryč ztortily nebo nedejbože pryč z talíře.
Dresing:Smíchej bílý jogurt sprovensálským kořením a česnekem.Do mističek dej ještě syrovou zeleninu (coleslaw promíchaný s ledovýmsalátem, rajčata, cibuli, olivy, nakrájený balkánský sýr), ať si každý můžetortilu vylepšit po svém. Pokud bys to chtěl/a urychlit, můžeš tortily všem ubalit, ale zas když to necháš na každém, tak je z toho celkem vtipné kontaktní jídlo :)