Bramborové těsto s jablky

Hlavní jídlo, vytvořil/a Buky

suroviny

názevmnožství na 30 porcípoznámka
Jablko 2.5 kilogramy15 kusů
Mouka - polohrubá2.0 kilogramy
Tvaroh plnotučný1.5 kilogramy
Máslo500 gramy
Perník na strouhání250 gramy
Bramborové těsto (pytlík)10.0 kusy
Ovoce z lesa1.0 kusy
Strouhaný perník1.0 kusy
Kompot1.0 kusy

postup

Postup:

Vytvoříme těsto podle návodu na pytlíkách (nejdříve sypké pak postupně tekuté) a z těsta se snažíme uplácat plněné kuličky naplněné kousky jablek (oškrábaných), nebo co nám kuchař dá. Pod těsto si dáme mouku aby se nám tolik nelepilo. Hotové kuličky dáváme vařit do vroucí vody a až vyplavou na povrch tak by měli být hotové ( je potřeba zkontrolovat řezem napůl). Podáváme s cukrem + skořice, sypkým perníkem, tvarohem a rozehřátým máslem.  

Poznámky:

Válení a vytváření těsta je proces na velmi dlouho (4 hodiny). Pro každého to vychází na cca 4 knedlíky ( záleží na tloušťce těsta)

úkoly

názevpopisdní před vařením
Hledat ovoce z lesa
3 dny