Hlavní jídlo, vytvořil/a Buky
název | množství na 30 porcí | poznámka |
---|---|---|
Jablko | 2.5 kilogramy | 15 kusů |
Mouka - polohrubá | 2.0 kilogramy | |
Tvaroh plnotučný | 1.5 kilogramy | |
Máslo | 500 gramy | |
Perník na strouhání | 250 gramy | |
Bramborové těsto (pytlík) | 10.0 kusy | |
Ovoce z lesa | 1.0 kusy | |
Strouhaný perník | 1.0 kusy | |
Kompot | 1.0 kusy |
Postup:
Vytvoříme těsto podle návodu na pytlíkách (nejdříve sypké pak postupně tekuté) a z těsta se snažíme uplácat plněné kuličky naplněné kousky jablek (oškrábaných), nebo co nám kuchař dá. Pod těsto si dáme mouku aby se nám tolik nelepilo. Hotové kuličky dáváme vařit do vroucí vody a až vyplavou na povrch tak by měli být hotové ( je potřeba zkontrolovat řezem napůl). Podáváme s cukrem + skořice, sypkým perníkem, tvarohem a rozehřátým máslem.
Poznámky:
Válení a vytváření těsta je proces na velmi dlouho (4 hodiny). Pro každého to vychází na cca 4 knedlíky ( záleží na tloušťce těsta)