fazolový guláš

Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky

vegetariánské
bez lepku

suroviny

názevmnožství na 36 porcípoznámka
Fazole červené - suché3.0 kilogramy
Zakysaná smetana1.0 kilogramy
Červená paprika800 gramy
Cuketa800 gramy
Mrkev500 gramy
Cibule500 gramy
Bujón - zeleninový50 gramy
Rajčata v plechovce3.0 kusy
Česnek [palice]1.0 kusy
Koření - tymián-
Koření - bobkový list-
Olej slunečnicový-trocha
Sůl-
Koření - pepř černý-
Koření - paprika sladká, mletá-

postup

Slijte vodu, ve které se máčí fazole, důkladně je propláchněte a začněte je vařit.

Pokrájejte si zeleninu a ve větším hrnci na oleji orestujte do měkka cibuli krájenou na malé kostičky. Přidejte pokrájený česnek, důkladně zaprašte červenou paprikou a ještě chvilku restujte, aby se rozvinula její chuť.

Nyní přidejte pokrájenou zeleninu a zalijte vývarem/vodou. Vývar lehce osolte, popřípadě i opepřete. Přidejte do něj pár snítek tymiánu, bobkový list, uvařené fazole a konzervovaná rajčata. Vařte dokud nebude zelenina příjemně na skus. Servírujte se zakysanou smetanou.

úkoly

názevpopisdní před vařením
namočit fazole
namočit 3kg fazolí do dostatečného množství vody
1 den