Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky
název | množství na 36 porcí | poznámka |
---|---|---|
Fazole červené - suché | 3.0 kilogramy | |
Zakysaná smetana | 1.0 kilogramy | |
Červená paprika | 800 gramy | |
Cuketa | 800 gramy | |
Mrkev | 500 gramy | |
Cibule | 500 gramy | |
Bujón - zeleninový | 50 gramy | |
Rajčata v plechovce | 3.0 kusy | |
Česnek [palice] | 1.0 kusy | |
Koření - tymián | - | |
Koření - bobkový list | - | |
Olej slunečnicový | - | trocha |
Sůl | - | |
Koření - pepř černý | - | |
Koření - paprika sladká, mletá | - |
Slijte vodu, ve které se máčí fazole, důkladně je propláchněte a začněte je vařit.
Pokrájejte si zeleninu a ve větším hrnci na oleji orestujte do měkka cibuli krájenou na malé kostičky. Přidejte pokrájený česnek, důkladně zaprašte červenou paprikou a ještě chvilku restujte, aby se rozvinula její chuť.
Nyní přidejte pokrájenou zeleninu a zalijte vývarem/vodou. Vývar lehce osolte, popřípadě i opepřete. Přidejte do něj pár snítek tymiánu, bobkový list, uvařené fazole a konzervovaná rajčata. Vařte dokud nebude zelenina příjemně na skus. Servírujte se zakysanou smetanou.