Polévka, vytvořil/a Buky
| název | množství na 30 porcí | poznámka |
|---|---|---|
| Krupice | 500 gramy | |
| Máslo | 150 gramy | |
| Vejce slepičí | 6.9 kusy | |
| Mrkev [kus] | 3.9 kusy | |
| Cibule | 3.0 kusy | |
| Petržel | 3.0 kusy | |
| Chléb [bochník] | 3.0 kusy | |
| Celer | 0.6 kusy |
Postup
Nakrájíme zeleninu a dáme ji osmažit do hrnce (Nejdříve cibuli). Pak zalejeme vodou a přidáme koření. Vedle orestujeme krupici na másle dokud nebude do zlatova. Přidáme vejce, uděláme je a necháme stranou. Chvíli před podáváním přidáme krupici do polévky a necháme chvíli povařit. Dochutit kořením: libeček, sůl, bob. list, petrželka, drcený kmín a pepř. Uděláme krutónky