Krupicová s vejcem

Polévka, vytvořil/a Buky

suroviny

názevmnožství na 30 porcípoznámka
Krupice500 gramy
Máslo150 gramy
Vejce slepičí7.0 kusy
Mrkev [kus]4.0 kusy
Cibule3.0 kusy
Petržel3.0 kusy
Chléb [bochník]3.0 kusy
Celer0.5 kusy

postup

Postup

Nakrájíme zeleninu a dáme ji osmažit do hrnce (Nejdříve cibuli). Pak zalejeme vodou a přidáme koření. Vedle orestujeme krupici na másle dokud nebude do zlatova. Přidáme vejce, uděláme je a necháme stranou. Chvíli před podáváním přidáme krupici do polévky a necháme chvíli povařit. Dochutit kořením: libeček, sůl, bob. list, petrželka, drcený kmín a pepř. Uděláme krutónky

úkoly

recept nemá žádné úkoly