Rýžový nákyp

Hlavní jídlo, vytvořil/a Buky

suroviny

názevmnožství na 27 porcípoznámka
Mléko10.0 litry
Rýže arborio (kulatozrnná)3.0 kilogramy
Hřebíček10.0 kusy
Vejce slepičí10.0 kusy
Kompot2.0 kusy

postup

Postup: 

Rýži propláchneme a dáme vařit do studené vody s hřebíčkem. Až bude rýže chvíli od uvaření tak ji slejeme a dáme do vařícího mléka. Tam rýži dovaříme do měkka až do kaše. Je potřeba stále míchat aby se zespod nespalovala. Kaši pak odstavíme a dáváme do pekáče, prokládáme s ovocem. Poslední vrstvou bude rýže, kterou posypeme skořicí a rovnoměrně nalijeme 1-2 vejce.

Podáváme s moučkovým cukrem se skořicí, kokos a kompotem. 

Kolik toho je:

2 pekáče stačí, zbylou kaši můžeme dát ke svačině nebo ráno na snídani. 

úkoly

recept nemá žádné úkoly