Hlavní jídlo, vytvořil/a Buky
název | množství na 27 porcí | poznámka |
---|---|---|
Mléko | 10.0 litry | |
Rýže arborio (kulatozrnná) | 3.0 kilogramy | |
Hřebíček | 10.0 kusy | |
Vejce slepičí | 10.0 kusy | |
Kompot | 2.0 kusy |
Postup:
Rýži propláchneme a dáme vařit do studené vody s hřebíčkem. Až bude rýže chvíli od uvaření tak ji slejeme a dáme do vařícího mléka. Tam rýži dovaříme do měkka až do kaše. Je potřeba stále míchat aby se zespod nespalovala. Kaši pak odstavíme a dáváme do pekáče, prokládáme s ovocem. Poslední vrstvou bude rýže, kterou posypeme skořicí a rovnoměrně nalijeme 1-2 vejce.
Podáváme s moučkovým cukrem se skořicí, kokos a kompotem.
Kolik toho je:
2 pekáče stačí, zbylou kaši můžeme dát ke svačině nebo ráno na snídani.