Polévka, vytvořil/a Fons Beníšky
| název | množství na 36 porcí | poznámka |
|---|---|---|
| Voda | 9.0 litry | |
| Brambory | 4.5 kilogramy | |
| Mléko | 1.8 litry | |
| Sušené houby | 500 gramy | |
| Mouka - hladká | 500 gramy | |
| Vejce slepičí | 10 kusy | |
| Ocet | - | |
| Sůl | - | 9 lžic |
| Koření - kmín | - | 9 lžic |
Houby propláchneme horkou vodou. Brambory nakrájíme na kostičky a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a propláchnuté houby a vaříme zhruba 20 minut, až brambory téměř změknou.
V hrnku s mlékem rozšleháme 3 vejce s moukou, mírně osolíme a opatrně vlijeme do vroucí polévky. Přidáme rozšlehaná zbylých 6 vajec a necháme ještě 2 minuty vařit. Dochutíme octem.