Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky
název | množství na 36 porcí | poznámka |
---|---|---|
Špagety | 4.0 kilogramy | |
Rajčata | 2.0 kilogramy | dá se nahradit konzervami protlaku s kousky rajčat |
Sójové nudličky | 900 gramy | granulát |
Parmezán | 600 gramy | |
Mrkev [kus] | 30 kusy | |
Česnek [stroužek] | 18 stroužek | |
Cuketa [kus] | 9.0 kusy | |
Lilek [kus] | 9.0 kusy | |
Cibule [kus] | 9.0 kusy | |
Hořčice - plnotučná | 6.0 polévkové lžíce | |
Koření - oregano | - | |
Sójová omáčka | - | 12 plž |
Koření - bobkový list | - | |
Olej olivový | - | |
Koření - majoránka, sušená | - | |
Koření - nové koření | - |
Sójový granulát smíchejte se sójovou omáčkou, hořčicí, majoránkou, oregánem a 100 ml (pro 6 porcí) oleje a zalijte vodou do ponoru. Osolte a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Vařte asi 15 min doměkka, sceďte a nechte okapat.
Ve velkém hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na ní najemno pokrájenou šalotku, česnek a nadrobno nakrájenou mrkev približně 10 minut, dokud cibule nezesklovatí. a mrkev trochu nezměkne.
Přidejte na malé kostičky nakrájený lilek a cuketu a nechte na mírný stupeň restovat dalších 20-30 minut. Občas zeleninu promíchejte, aby se nepřichytávala ke dnu hrnce. Přidejte sójový granulát.
Vmíchejte rajčatovou pastu, sušené (mražené nebo čerstvé, pokud máte) oregano. Zamíchejte a po minutě až dvou přidejte sterilovaná rajčata.
Do hrnce přidejte vývar a bobkový list a nechte alespoň 45 minut probublávat. Občas omáčku promíchejte.