Špagety s boloňskou/rajčatovou omáčka

Hlavní jídlo, vytvořil/a Fons Beníšky

suroviny

názevmnožství na 36 porcípoznámka
Špagety4.0 kilogramy
Rajčata2.0 kilogramydá se nahradit konzervami protlaku s kousky rajčat
Sójové nudličky900 gramygranulát
Parmezán600 gramy
Mrkev [kus]30 kusy
Česnek [stroužek]18 stroužek
Cuketa [kus]9.0 kusy
Lilek [kus]9.0 kusy
Cibule [kus]9.0 kusy
Hořčice - plnotučná6.0 polévkové lžíce
Koření - oregano-
Sójová omáčka-12 plž
Koření - bobkový list-
Olej olivový-
Koření - majoránka, sušená-
Koření - nové koření-

postup

Sójový granulát smíchejte se sójovou omáčkou, hořčicí, majoránkou, oregánem a 100 ml (pro 6 porcí) oleje a zalijte vodou do ponoru. Osolte a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Vařte asi 15 min doměkka, sceďte a nechte okapat.

Ve velkém hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na ní najemno pokrájenou šalotku, česnek a nadrobno nakrájenou mrkev približně 10 minut, dokud cibule nezesklovatí. a mrkev trochu nezměkne.

Přidejte na malé kostičky nakrájený lilek a cuketu a nechte na mírný stupeň restovat dalších 20-30 minut. Občas zeleninu promíchejte, aby se nepřichytávala ke dnu hrnce. Přidejte sójový granulát.

Vmíchejte rajčatovou pastu, sušené (mražené nebo čerstvé, pokud máte) oregano. Zamíchejte a po minutě až dvou přidejte sterilovaná rajčata.

Do hrnce přidejte vývar a bobkový list a nechte alespoň 45 minut probublávat. Občas omáčku promíchejte.

úkoly

recept nemá žádné úkoly