pražené musli

Snídaňové, vytvořil/a Fons Beníšky

vegetariánské

suroviny

názevmnožství na 18 porcípoznámka
Ovesné vločky2.0 kilogramy
Mléko2.0 litry
Máslo500 gramy
Čokoláda200 gramy
Strouhaný kokos200 gramy
Oříšky100 gramy
Lněná semínka100 polévkové lžíce
Slunečnicová semínka100 gramy
Dýňová semínka100 gramy
Rozinky100 gramy
Med10 polévkové lžíce
jogurt bílý velký 1kg1.0 kusy
Koření - skořice mletá-

postup

Rozpustit máslo, přidat semínka a nechat opražit. Široké dno použité nádoby pokryjte vrstvou ovesných vloček a zahřívejte konstantním mírným plamenem. Pak strouhaný kokos, rozinky, oříšky. Skořici nepražte dlouho. Po eliminaci vlivu konstantního mírného plamenu rozmíchejte dvě lžíce medu. Med doposud sypkou hmotu spojí, vytvoří lákavé hrudky, zvláční. Stačí ho trošku.

Upražit musli do optimálna trvá docela dlouho (20 min), ale spálit se dá i během pěti sekund nepozornosti. Vyzkoušeno. Jestli nevěříte, můžete si to taky zkusit. Už to vyzkoušel kde kdo…

úkoly

názevpopisdní před vařením
upražit musli
upražit musli dle receptu
2 dny