Hlavní jídlo, vytvořil/a Arwen
název | množství na 4 porcí | poznámka |
---|---|---|
Mléko polotučné - bezlaktózové | 1.0 litry | Bezlaktózové mléko bývá ve fialových krabicích. |
Rýžová krupička | 8.0 polévkové lžíce | Je potřeba to brát s rozumem a podle toho, jak hustou chceme kaši mít. |
Cukr - vanilínový | 2.0 polévkové lžíce | Dáváme podle chuti, často to není vůbec potřeba. |
Sůl | 0.1 polévkové lžíce | Špetka |
Mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme špetku soli a rýžovou krupici. Směs zamícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Vaříme jen krátce, stačí minuta až dvě, na mírném ohni, prostě až kaše zhoustne tak, jak ji chceme mít hustou.
Kastrůlek odstavíme z plotny a můžeme rovnou podávat. Na talíři můžeme kaši ozdobit dle libosti ovocem, kakaem, skořicí... případně i trochou másla (bezlaktózového), nicméně to není vůbec nutné, kaše je velmi chutná i bez něj.
Jestli kaši s kakaem míchat nebo nemíchat nechám na každém z vás :-)