Krupičková kaše

Hlavní jídlo, vytvořil/a Arwen

bez lepku
bez laktózy
snadné

suroviny

názevmnožství na 4 porcípoznámka
Mléko polotučné - bezlaktózové1.0 litryBezlaktózové mléko bývá ve fialových krabicích.
Rýžová krupička8.0 polévkové lžíceJe potřeba to brát s rozumem a podle toho, jak hustou chceme kaši mít.
Cukr - vanilínový2.0 polévkové lžíceDáváme podle chuti, často to není vůbec potřeba.
Sůl0.1 polévkové lžíceŠpetka

postup

Mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme špetku soli a rýžovou krupici. Směs zamícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.

Vaříme jen krátce, stačí minuta až dvě, na mírném ohni, prostě až kaše zhoustne tak, jak ji chceme mít hustou.

Kastrůlek odstavíme z plotny a můžeme rovnou podávat. Na talíři můžeme kaši ozdobit dle libosti ovocem, kakaem, skořicí... případně i trochou másla (bezlaktózového), nicméně to není vůbec nutné, kaše je velmi chutná i bez něj.


Jestli kaši s kakaem míchat nebo nemíchat nechám na každém z vás :-)

úkoly

recept nemá žádné úkoly