Vajíčková pomazánka (Šalvěj - ověřeno!)
Pomazánka, vytvořil/a Jóža (7. oddíl Šalvěj Benešov)
suroviny
název | množství na 45 porcí | poznámka |
---|
Žervé | 1.5 kilogramy | |
Jogurt | 750 gramy | |
Vejce slepičí | 50 kusy | |
Hořčice - plnotučná | 8.6 polévkové lžíce | |
Nať z petržele | - | |
Sůl | - | |
postup
- Vejce uvaříme, oloupeme a podélně rozřízneme. Žloutky vyloupneme do misky, bílky nakrájíme najemno.
- Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim žervé, jogurt, hořčici, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme nakrájené bílky, promícháme a dáme vychladit do ledničky.