Čočkový dhál s rýží (Šalvěj)
Hlavní jídlo, vytvořil/a Jóža (7. oddíl Šalvěj Benešov)
suroviny
název | množství na 8 porcí | poznámka |
---|
Krájená rajčata v plechovce | 425 gramy | |
Kokosové mléko | 400 gramy | |
Červená čočka | 200 gramy | |
Rýže | 60 gramy | |
Česnek [stroužek] | 3.0 stroužek | |
Cibule [kus] | 2.0 kusy | |
Zázvor | 2.0 kusy | cm |
Citróny | 1.0 kusy | šťáva |
Koriandr čerstvý | - | |
Bujón - zeleninový | - | |
Koření - kurkuma | - | |
postup
- Ve větším hrnci rozpalte olej. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte do sklovata. Česnek, zázvor zbavte slupky a nakrájejte na drobno. Stejně tak nakrájejte chilli papričky, koriandr, citrónovou trávu a vše spolu s kořením přidejte do hrnce orestovat. Restujte na mírném plameni zhruba, dokud se vše společně nerozvoní.
- Červenou čočku dobře několikrát propláchněte a přidejte do hrnce a osolte. Přidejte plechovku krájených rajčat, zeleninový vývar, kokosové mléko a přiveďte k varu. Vařte do změknutí čočky.
- Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.